11.09.2011

4 kerroksinen hääkakku :)


Huh, tämä oli haastava, mutta aivan ihana tehdä :)) Morsiamen toive oli saada 4 kerroksinen kakku, persikan ja vaalean vihreän sävyillä, kakku piti ehdottomasti olla niiin valkoinen kuin mahdollista :) Ruusuja oli toiveena koristeluun ja pikeerikuvioita reunaan. Yksinkertaista ja kaunista :)

Vieraita oli n. 120 ja haastavuutta tähän toi myös juhlan sijainti, Helsinki. Kakun oli siis matkattava 100km ennen kasaamista ja koristelua.



Kakkujen koot ovat 30cm & 8 munaa, 25cm & 6 munaa, 20cm & 4 munaa ja 15cm & 2 munaa. Väliin toiveesta persikka- ja valkosuklaamousset. Päällinen on valkoisen marsipaanin ja sokerimassan sekoitusta. Sekoitus valittiin koekakun perusteella, jossa oli siis 50/50 sokerimassaa ja tuota sekoitusta. Päällisen alla kreemi.

Kakun kasauksesta: alimpaan kakkuun upotin 15-16 puista tukikeppiä leikattuna kakun korkuiseksi. Seuraava kerros on tehty tukevan kakkupahvin päälle ja siihen upotettu myös tukikeppejä 12-13 kpl. 3. kerros samalla tavalla, tukikeppejä muutama vähemmän ja päällimmäinen kerros on myös tehty tukevan kakkupahvin päälle, mutta tähän ei enään tukikeppejä tarvinnut laittaa. Kaikki siis laitoin valmiiksi ettei tarvinnut kuin koota se juhlapaikalla.



Persikan väriset ruusut on tehty sekoituksesta ja sokerimassalehdet värjätty vaaleanvihreiksi. Pursotukset ja spritsaukset pikeeriä.



Tämä on 5 munan laktoositon kakku, persikka- ja vaniljamousseilla. Tämmöinen samanlainen 7 munalla, mutta ei allergikoille, lähti myös mukaan, jotta varmasti kaikille riitti :)

Onneksi sain hyvän ystäväni matkaan mukaan, en olisi pärjännyt ilman häntä. KIITOS kaikesta avusta Mari :))

1 kommentti:

  1. Upea! Kysymys kakun koosta, laskin nuo kananmunat. Riittikö se määrä koko porukalle (120 hlö)? Pähkäilen täällä sitä rippikakku, noin 30 hlölle pitäis tehdä enkä ole ihan varma kuinka suuren tekisin. nyt jo edesmennyt vanhan ajan leipuri opsti minua aikoinaan, että 1 kananmuna/ 2 hlöä. Nykyään taitaa laskutapa olla kuitenkin eri.

    VastaaPoista